Bakken met Pasen geplaatst op 19 maart 2021

Bakken met Pasen

Smikkelen en smullen met deze schattige paashaasjes van Babysits!


Bakken met Pasen

 

Wil je een paasbrunch houden? Bekijk dan vooral dit leuke paasrecept van Babysits en maak jouw paasbrunch extra speciaal. Niet alleen ziet dit recept er geweldig uit, maar het is ook nog eens heel lekker!

Ingrediënten

  • 80g boter
  • 500g bloem
  • 200ml melk
  • 100g suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakkers gist
  • Citroensap van een halve citroen
  • Een aantal satéprikkers
  • Wat water
  • Een wortel
  • Peterselie
  • Chocola ter decoratie

 Aan de slag!

 

Stap 1. Allereerst moet het deeg gemaakt worden. Doe de melk, boter, suiker en vanillesuiker in een kom en verwarm dit samen 30 seconde in de magnetron. Zorg ervoor dat alle vloeistof lauwwarm is en gesmolten. Meng vervolgens de bloem met het gist. Voeg vervolgens de citroensap, 1 ei en de lauwwarme vloeistof van melk boter en suiker toe aan de bloem en het gist. Meng dit heel goed. Blijf het deeg mengen en kneden totdat het deeg loskomt van de rand van de kom en niet meer plakkerig is.

Ben je klaar met het deeg? Bestuif het deeg met een beetje bloem en bedek de kom met het deeg met een theedoek. Laat het deeg een uur rusten voordat je verder gaat.

Stap 2. Nadat je het deeg een uur lang hebt laten ‘rusten’ kun je ermee aan de slag gaan. Maak van het deeg 8 losse onderdelen. Maak de oren van de paashaas, het hoofd, het lichaam, de armpjes en de benen.

Stap 3. Nu is het tijd om de paashaas in elkaar te zetten. Verbind alle lichaamsdelen van de paashaas aan elkaar. Zorg ervoor dat de armpjes van de paashaas gebogen staan, zodat je er een paar satéprikkers tussen kan steken. De satéprikkers worden later vervangen door de wortel.

Stap 4. Als het goed is heb je nog 1 ei over. Smeer de paashaasjes hiermee in, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen wanneer ze de oven ingaan. Bak de paashaasjes op 180 graden hetelucht voor 20 minuten.

Stap 5. Na 20 minuten mogen de paashaasjes uit de oven. Laat ze even afkoelen en daarna is het tijd om de paashaas een gezicht te geven! Dit kun je doen met chocolade. Je paashaas is tot leven gekomen!

Stap 6. Als laatste stap is het tijd om de satéprikkers te verwijderen en deze te vervangen met een wortel. Pak je wortel erbij en snij deze in een mini driehoekje. Stop deze vervolgens tussen de armpjes van de paashaas. Hierna kun je op de bovenkant van de wortel een klein blaadje peterselie toevoegen, zodat de wortel helemaal echt lijkt!

Zo makkelijk is het om dit heerlijke en leuke paasrecept van Babysits te maken! Ga jij het ook proberen?

Dit recept is geschreven door Babysits, dé oppas community van Nederland! Naast dat Babysits een platform is waar ouders en oppassen met elkaar in contact kunnen komen, schrijft Babysits ook regelmatig blogs met lekkere recepten voor kinderen!

CREA MET KIDS TIP:

Hier nog een paar tips voor een lekkere Paasbrunch met allerlei lekkere ideetjes met speciale broodjes, ideetjes met eieren en fruit en nog veel meer. Leuk om voor de kinderen om aan mee te helpen. Vind hier de Paasbrunch tips

 

 

 

 

 


Gepost op: vrijdag 19 maart, 2021

Misschien ook leuk!

We hebben hier nog een paar leuke knutsels neergezet.

...
Mirelle
Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! Je kan hier van alles vinden om te doen samen met kinderen. Kan je iets niet vinden? Vraag het dan gerust. Veel plezier met rondkijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *